• (0)

Viden

Hvorfor skal man bruge saunahætte når man er i sauna?

At bruge saunahætte når man er i sauna, er simpelthen en nødvendighed for at gøre en dejlig oplevelse endnu bedre, og altså ikke bare et modelune eller en fjollet idé. Det mest udsatte område når man befinder sig i en sauna, er selve hovedet, og det er derfor vigtigt at beskytte det fra termiske forstyrrelser – dette er et vigtigt trin i forberedelsen til saunaproceduren. I saunaen spredes varmen ujævnt, jo tættere mod loftet des højere er temperaturen. Når du står på gulvet i en sauna kan temperaturen mellem hoved og talje variere med 10-15 grader eller endnu mere.

Sauna-oplevelse-Vinterbadning-saunahætte-Siberian-Collection

Saunahætten beskytter hovedbunden mod ekstrem varme, håret mod udtørring og hårrødderne mod ødelæggelse. Saunahætten skaber en termisk effekt og denne isoleringsevne sikrer en konstant temperatur under hætten, uafhængig af det ydre miljøs påvirkninger. Derfor altid den samme temperatur under saunahætten. Saunahætten skal dække hovedbund og øjne fra den varme damp, det er netop herfra at mere end 55% af menneskets væsker (sved) udgår fra. Saunahætten beskytter hovedet optimalt imod overophedning, mildere forbrændinger, forebygger skrøbelighed og varmeskader af håret, og uhensigtsmæssige bakterier på huden. Luftens temperatur i en sauna er højest ovenfra, og derfor er særligt hovedet udsat for ekstrem varme, mange vælger at forlade saunaen tidligt på grund af overophedning af hovedet, selvom resten af kroppen og fødderne ikke er varmet igennem. Hver person er forskellig og man reagere forskelligt på høje temperature, dog er kroppen generelt mindre følsom over for varme, og ved at iføre sig en saunahætte kan man vedligeholde en behagelig og stabil temperatur af hoved og ansigt, og forlænge den gode oplevelse i saunaen. For at sikre maksimal beskyttelse frarådes det at besøge saunaen med vådt hår og en våd saunahætte, idet at det kan resultere i det modsatte af den ønskede effekt.

Det er meget vigtigt at vælge en saunahætte i det rigtige materiale og form!

Det er ikke ligegyldigt hvilken saunahætte man bruger, den termiske effekt, altså isoleringsevnen, afhænger i høj grad af det materiale saunahætten er lavet af, undersøgelser i Rusland har vist at underuld fra kaniner har den bedste isoleringsevne og saunahætter i dette materiale har den bedste effekt, og giver størst velvære for hoved og krop under påvirkning af ekstrem varme. Man kan også købe en almindelig uldhue, den er billigere, men samtidig er den af ringere kvalitet,  og meget mindre effektiv. En syntetisk saunahætte beskytter hverken dit hoved eller hår. Den rigtige form på saunahætten har også stor betydning.  Den klokkeformede facon er den mest fordelagtige, sådan en saunahætte kommer ikke i kontakt med selve hovedbunden, luftlaget yder termisk isolation og sådan vedligeholdes en stabil og korrekt temperatur under saunahætten.

Saunahætte-kaninuld-højkvalitet-Siberian-collection

Derfor skal du vælge en saunahætte fra Siberian Collection!

Denne saunahætte er lavet af 2mm kanin underuld, vægt 70 g, ingen syninger, blød, fleksibel og behagelig. Saunahætten skal vaskes i hånden i koldt vand, og tørres bedst mellem et tørt håndklæde hvor vandet presses ud. Du kan vælge mellem 14 flotte farver. Med en saunahætte fra Siberian Collection vil du være godt forberedt næste gang du skal i sauna, hvad enten det er i forbindelse med vinterbadning, spa- og wellness eller blot en tur i saunaen i den lokale svømmehal.

Vinterbadning-saunahætte-Siberian-Collection-